Over ons

Inmiddels alweer ruim 8 jaar geleden ontstond op een regenachtige, maar gezellige zondagmiddag het idee om een toertocht voor oude tractoren te organiseren met hierbij als start- en eindpunt het eigen dorp Overasselt. Vanuit hun gezamenlijke passie voor deze oldtimers voegden Luc van der Burgt en Wim Gerrits de daad bij het woord en werd op 14 september 2014 de eerste R.O.T.rit georganiseerd. Later voegden Dolf Schel en Joost Gerrits zich bij de organisatie en met zijn vieren vormen zij sindsdien de drijvende kracht achter de rit. Onderstaand stellen zij zich kort aan u voor.

Wim Gerrits

Al van kleins af aan ben ik bekend met tractoren. In het boerenbedrijf bij ons thuis in Heumen waren we in het bezit van een McCormick International Farmall D217. Daarmee werd de liefde voor oude tractoren geboren. Later kregen mijn broer en ik als erfstuk een Güldner G30 in ons bezit. De eerste echte aankoop was echter een Deutz en van dit merk volgden er later nog meer. Voor mij is het elke keer weer een uitdaging om van een oud, gebruikt exemplaar een prachtig showroommodel te maken.

Luc van der Burgt

Tractorliefhebber vanaf mijn jeugd en woonachtig in Overasselt. Toen ik een jaar of zes was heeft mijn opa mij al tractor rijden geleerd. Vanaf dat ik rechtop in een stoeltje kon zitten reed ik al met mijn vader en opa’s mee op de tractoren. Thuis opgegroeid tussen tractoren van het merk Deutz. Diverse modellen welke nu tot de oldtimers behoren hebben wij vroeger thuis gehad. Van 1 model waar ik waarschijnlijk ook de meeste uren op heb doorgebracht heb ik nu zelf één. Dit is een Deutz D 4506 uit 1978. Ik gebruik hem hobbymatig met diverse werktuigen erachter, maar natuurlijk ook om een mooi ritje mee te rijden. Ik heb altijd al een soort voorkeur gehad voor tractoren van de Duitse merken. Met name de oldtimer modellen van Deutz, Fendt, Eicher en Kramer spreken mij altijd al meer aan dan oldtimers van andere merken.

Dolf Schel

Ik woon in Overasselt aan de dijk en werk als chef werkplaats bij landbouwmechanisatiebedrijf Abemec in Oploo. Daarnaast heb ik samen met mijn broer het bedrijf Schel Agro. Hier verbouwen we maïs en tarwe en houden we enkele zoogkoeien. Ik ben in het bezit van een oldtimer tractor, namelijk een Fendt Farmer 2. Deze wordt gebruikt voor enkele toertochten per jaar.

Joost Gerrits

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als bouwkundig uitvoerder bij KlokGroep, mijn vrije tijd vul ik graag met het sleutelen aan oude tractoren. De appel valt niet ver van de boom, zullen we maar zeggen. Als zoon van Wim Gerrits heb ik de liefde voor oude tractoren dan ook van jongs af aan meegekregen. Samen hebben we er hobby in om deze weer goed lopend te krijgen en zo mooi mogelijk voor de dag te laten komen. Zelf ben ik in het bezit van een Deutz F1L514 en een Deutz F4L514. Samen met mijn vader heb ik ook nog enkele andere tractoren.